Головред Russia Today про обшуки СБУ: Київ мститься нам за Кримський міст

 

Співробітники Служби безпеки України заблокували роботу київського офісу російського пропагандистського телеканалу Russia Today.

Про це повідомила головний редактор RT Маргарита Симоньян у своєму “Твіттері”.

“Київ вирішив помститися нам за Кримський міст. Увірвалися в наш офіс, співробітники не виходять на зв’язок, сайт не оновлюється, телефони заблоковані”, – написала вона.

Ймовірно, Симоньян має на увазі обшуки в київському офісі російської інформагенції РІА “Новости”, яка є інформаційним партнером RT.

Як писала”Новинарня“, 15 травня стало відомо про обшуки, які проводять співробітники Служби безпеки в українському офісі РІА “Новости” та затримання його керівника Кирила Вишинського.

Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що “співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою АР Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації“.

СБУ обіцяє оприлюднити подробиці операції найближчим часом.

Тим часом ситуацію довкола РІА “Новости Украина” прокоментували в Кремлі.

Як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, Росія вживе “заходів взаємності” у відповідь на дії СБУ проти РІА “Новости”, але спочатку потрібна більш детальна інформація.

Про це Пєсков заявив, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН.

“Заходи взаємності, безумовно, вживатимуться, але щоб говорити щось конкретне, потрібно спочатку все ж таки отримати більш детальну інформацію. Поки ми лише знаємо, що робляться силові дії щодо російських ЗМІ, заходи щодо обмеження свободи наших журналістів, бо вони не виходять на зв’язок, і цього достатньо для жорсткого засудження. В іншому ми діятимемо кваліфіковано, але, безумовно, наполегливо і захищаючи максимально інтереси російських засобів масової інформації”, – сказав Пєсков.

При цьому він відзначив, що в Кремлі “очікують жорсткої реакції міжнародних організацій на дії СБУ”.

“У разі, якщо ці дії правоохоронних органів України якимось чином пов’язані з професійною діяльністю цих засобів масової інформації, це є абсолютно обурливими і кричущими діями, які суперечать всім нормам і правилам і які заслуговують найжорсткішого засудження за лінією відповідних міжнародних організацій. Ми, до речі, будемо з нетерпінням чекати на цю жорстку і безкомпромісну реакцію”, – наголосив речник Путіна.

“Українське керівництво і українські силовики вже неодноразово були помічені в силовому впливі на засоби масової інформації, помічені в діях, що йдуть на придушення свободи слова і свободи засобів масової інформації, і ми рішуче це засуджуємо. Тим більше ми засуджуємо і вважаємо неприйнятним будь-які силові дії щодо російських ЗМІ”, – додав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна