Студенти Сумського педуніверу провели туристичну практику в окупованому Криму

 

Групу студентів 1-3-го курсів Сумського державного педуніверситету ім. Макаренка відправили в похід до анексованого РФ Криму – на практику.

Як повідомляє “UA:Суми“, сумчани перебували в Криму з 27 квітня по 7 травня.

План маршруту було затверджено керівництвом університету: з міста Судак – до Ангарського перевалу (найвища точка траси Сімферополь — Алушта).

“Відповідно до навчальної програми за спеціальністю “туризм”, є в них дисципліна “підвищення професійної майстерності”, відповідно до цієї програми студенти повинні пройти шість категорійних походів. Ці походи ідуть і по нашій місцевості, але є низка походів таких категорій, які потребують гірської підготовки”, – пояснив ректор педуніверситету Юрій Лянной.

За його словами, рішення про направлення студентів до Криму було узгоджено з СБУ.

Водночас речниця начальника управління СБУ в Сумській області Олеся Рапута заперечила: “Управлінням СБУ в Сумській області санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не надавалось, оскільки це не передбачено чинним законодавством України”.

Читайте також:
ФСБ затримала українських рибалок біля кримського узбережжя

Походи по втраченому Криму. Навіть після окупації АРК Юлія Красиленко продовжує свій унікальний проект на стику ботаніки й етнографії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна