“Шахтар” став чемпіоном України 11-й раз. І звинуватив “Динамо” в “цирку”

 

Донецький “Шахтар” став 11-разовим чемпіоном України з футболу.

Свій титул клуб Ріната Ахметова оформив достроково, за тур до завершення 27-го чемпіонату країни, обігравши в Харкові рівненський “Верес” з рахунком 1:0.
Єдиний гол у матчі на 5-й хвилині забив Марлос, реалізувавши пенальті.

Матч останнього туру “Динамо” – “Шахтар” вже не матиме турнірного значення, оскільки кияни відстають від донецької команди на 5 очок.

У післяматчевому коментарі португальський наставник “гірників” Паулу Фонсека висловив задоволення тим, що в нинішньому сезоні “Шахтар” виграв усі три внутрішні трофеї – Суперкубок, Кубок і чемпіонат України. При цьому, заявив він, донеччанам намагалися завадити це зробити поза футбольним полем.

Він згадав зокрема напругу перед матчем із “Вересом”, який міг не відбутися.

Спершу суперник приїхав зі Львова до Харкова автобусом. Уже в Харкові “Верес” заявив про нібито “отруєння” дев’яти гравців і вночі повернувся – так само автобусом – до Львова. Він вимагав від УПЛ відкласти гру, однак зрештою знову прилетів до Харкова, вже чартерним авіарейсом.
Причому четверо “отруєних” взяли участь у грі, а керівництво клубу відмовилося публічно пояснювати обставини цієї НП.

Паулу Фонсека заявив в ефірі каналу “Футбол 1”: “У чемпіонаті виграла більш щира команда. Ми боролися проти всіх і вся. Я шалено щасливий! Це перемога нашого президента, наших вболівальників, нашого капітана, всіх, хто працює в клубі”.

“Дехто зробив все, щоб «Шахтар» не став чемпіоном. Одна команда намагається зробити з чемпіонату цирк. Сьогодні вони знайшли для цього клоунів, але «Шахтар» не дав їм шансу. Це була просто клоунська витівка. Хтось думає, що все дозволено, але «Шахтар» показав, що матчі виграються на полі. На щастя, ми чемпіони! Багато хто засмучений, бо вони хотіли цьому перешкодити і грали брудно. Але ми змогли перемогти!” – заявив Фонсека, вочевидь маючи на увазі штаб київського “Динамо”.

“Є люди, які думають, що гроші можуть купити все і всіх. Але спортивна правда перемогла! Виграв той, хто грав чесно”, – додав тренер, який не відповів прямо, чи продовжить контракт із “гірниками”.

Відтак “Шахтар” здобув пряму путівку до групового турніру Ліги чемпіонів. Київське “Динамо” забронювало друге місце і срібні медалі (9-й комлект) та зіграє у кваліфікації ЛЧ.
В активі киян лишаються 15 чемпіонських титулів.

Критичними у відставанні від “Шахтаря” для “Динамо” стали три очки, втрачені за рішенням суду після відмови грати в Маріуполі минулого серпня.

Право представляти Україну в Лізі Європи, слідом за “Ворсклою” (Полтава) і “Зорею” (Луганськ), завоював ФК “Маріуполь”. У 31-му турі він приймав “Ворсклу” і зіграв 1:1.

 

Бронзові нагороди “Ворскла” і “Зоря” розіграють в останньому турі за тиждень.

Читайте також:
Кубок України у “гірників”. Поліція побилися з фанами “Динамо” й “Шахтаря”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна