У ВР внесено законопроект про перенесення вихідного з 9 травня на 8-ме

 

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і Дня пам’яті та примирення.

Як передає “Новинарня“, проект 8342 оприлюднений на сайті парламенту. Його ініціатором законопроекту є позафракційний народний депутат Андрій Денисенко.

“Пропонується святковий неробочий день з 9 травня «Дня перемоги над нацизмом» перенести на 8 травня – «День перемоги над нацизмом у Європі і День пам’яті та примирення»”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що метою та завданням законопроекту є: відновити історичну справедливість визнання ролі союзників (Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та інших країн Антигітлерівської коаліції) у завершенні Європейської кампанії у Другій світовій війні; зменшення впливу прорадянської та російської пропаганди через ідеологічні штампи про “Велику Вітчизняну Війну”, які використовуються антиукраїнськими силами для роз’їдання самостійного існування нашої держави.

Наразі законопроект направлено на розгляд профільного Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Як відомо, раніше за те, щоб перенести вихідний день з 9 травня на 8 травня виступив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Читайте також:
9 травня в Україні: хроніка протистояння

“Провокаційні питання” до лже-ветеранів війни на марші 9 травня в Києві.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна