У Кривому Розі пояснили, чому на заходах 9 травня звучала пісня про солдатів РФ у Сирії

 

Пісні під час офіційних заходів 9 травня у Кривому Розі обирали, виходячи з їхнього “тематичного змісту”.

Про це повідомили Радіо Свобода в Центрально-міській районній раді Кривого Рогу у відповідь на інформаційний запит.

Запит стосувався виконання пісні “Верните память” – про російських солдатів у Сирії, яка прозвучала під час офіційних заходів 9 травня, коли відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У відповіді, яка підписана в.о. голови – заступником голови Центрально-міської райради Кривого Рогу Сергієм Логвіновим, йдеться про те, що програму святкування в райраді складали, “враховуючи тематику заходу”.

“Основний акцент при виборі пісенного матеріалу було зроблено на тематичний зміст пісень, спрямований на збереження пам’яті про загиблих героїв, які віддали своє життя за свою країну, та вшанування ветеранів Другої світової війни. Тому інформація з приводу проведення заходу, що міститься у соціальних мережах та ЗМІ, носить суб’єктивний характер і не відповідає основній меті заходу”, – заявили в райраді.

Пісню “Верните память” написала офіційна представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, присвятивши її російським військовим, які воюють у Сирії.

Як повідомляє “Перший криворізький”, під час виконання пісні в Кривому Розі біля братської могили ходили дівчата в костюмах з біблійними мотивами.

Відео “Першого криворізького:

Народний депутат Костянтин Усов, який був присутній на цьому заході,  повідмив у “Фейсбуці”, що звернувся до голови СБУ Василя Грицака з вимогою провести перевірку інциденту.

“Вимагаю встановити посадових осіб органів місцевого самоврядування, якими було розроблено та погоджено сценарний план даного заходу”, – написав Усов.

У Криворізькому міському відділі поліції Радіо Свобода повідомили, що до поліції із заявами щодо пісні поки ніхто не звертався.

За даними правоохоронців, на заходах 9 травня в Кривому Розі зафіксований лише один інцидент: складено адмінпротокол на жінку, яка була з “георгіївською стрічкою”.

У мерії Кривого Рогу виданню заявили, що відповідальною за захід була Центрально-міська райрада, й від коментарів відмовились.

Натомість авторка пісні Захарова криворізький скандал прокоментувала. Перебуваючи у Нью-Йорку, вона заявила журналістам, що її пісню аж ніяк не можна назвати кон’юнктурною і пропагандистською, бо “в її створення і розкрутку не було вкладено ні копійки грошей”.

“У мене була можливість надати пісні пропагандистського відтінку, але я цього не зробила”, – цитує Захарову телеканал Russia Today.

“На жаль, це не перше безумство, яке ми бачимо з боку української влади. Зрозуміло, що переслідування людей за пісні, які вони виконують, – це політика партії… А мені-то як бути? У мене дід був наполовину росіянином, наполовину українцем, половина сім’ї по маминій лінії досі носить українські прізвища… Як мені вписатися в цю дивну логіку української влади?” – побідкалася речниця російського МЗС, наголосивши, що “у народів колишнього СРСР спільна історія, і виймання з неї різних шматків призведе просто до страшного колапсу”.

Читайте також:
Парад на честь визволення Кривого Рогу: Нацгвардія пройшла з радянськими прапорами. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна