Спецслужба затримала шахраїв, які “доїли” бізнесменів від імені керівництва СБУ

 

Співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно з прокуратурою затримали в Києві двох зловмисників, які вимагали гроші з бізнесменів нібито від імені керівництва Служби безпеки.

Правоохоронці встановили, що двоє ділків, представляючись помічниками одного із заступників голови Служби, вимагали кошти з підприємців Хмельниччини, йдеться в повідомленні прес-центру СБУ ввечері 10 травня.

“Зловмисники, посилаючись на неіснуючу заяву щодо порушень у здійсненні господарської діяльності та нібито пряму вказівку керівництва СБУ на вжиття заходів, які призведуть до зупинення роботи підприємців, вимагали 26 тисяч доларів США за «закриття питання» та подальше «кришування» їхньої діяльності”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що підприємці відразу повідомили правоохоронців про отриману пропозицію. Під час переговорів із шахраями сума неправомірної вигоди була зменшена до 16 тисяч доларів.

Оперативники СБ України затримали зловмиснкиів під час отримання всієї суми хабара.

У рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
У Тернополі затримали фейкового СБУшника, який витягував гроші з ветеранів АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна