Президент Словенії під час візиту запевнив Україну в підтримці

 

До Києва з офіційним візитом сьогодні, 11 травня, прибув президент Словенії Борут Пахор.

Під час переговорів з президентом Петром Порошенком очільник Словенії наголосив, що його держава твердо підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Глави держав, серед іншого, обмінялися думками щодо кроків, які необхідно здійснити для того, щоб принести мир на українську землю.

“Звичайно, важливим є те, щоб Україні допомагав Європейський Союз. Україні будуть допомагати усі її союзники, аби разом знайти достатньо політичної мудрості і політичної волі, щоб практично вирішити усі проблеми мирним шляхом”, – зауважив Пахор.

Він також запевнив, що всі союзники, і Словенія в тому числі, будуть підтримувати Мінські домовленості, щоб ці угоди якомога швидше були втілені в життя.

При цьому він відзначив важливість того, щоб відбулося голосування з питання Резолюції Ради Безпеки ООН, яке б забезпечило припинення вогню і направлення миротворчих сил.

“Це б допомогло світовій спільноті побачити, що такі дуже важкі складні питання можна вирішити мирним шляхом, щоб ніхто більше не загинув”, – додав президент Словенії.

Порошенко подякував Словенії за підтримку та відзначив вагомий внесок цієї держави в роботу місії ОБСЄ на Донбасі (заступниця голови місії – громадянка Словенії).

 

Після переговорів під головуванням президентів представники України і Словенії підписали два меморандуми: між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Міністерством економічного розвитку і технологій Словенії – про поглиблення економічного співробітництва, а також про взаємодію та науково-технічне співробітництво між державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру і аналогічною службою Словенії.

Читайте також:
Центрист Борут Пахор повторно виграв вибори президента Словенії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна