Відповідь не забарилася: Ізраїль атакував іранські позиції в Сирії

 

Ізраїль зробив заяву про удар своєї армії по майже всіх об’єктах інфраструктури іранських військових у Сирії. Це стало відповіддю на нічну атаку ізраїльських позицій на Голанських висотах, повідомляє ВВС.

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вразила 35 цілей у південно-західній Сирії, зокрема військову техніку, що вночі вдарила по Голанських висотах.

Міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що мішенями для ударів ізраїльських винищувачів та ракет у Сирії стали іранські військова техніка, центри розвідки, логістичний штаб, військова частина та армійській позиції в демілітаризованій зоні поряд з Голанськими висотами.

Іран ці повідомлення не коментує.

В армії оборони Ізраїлю також повідомили, що нанесли удари по системам протиповітряної оборони Сирії, які намагалися збити ізраїльський винищувач попри застереження.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, внаслідок ізраїльських ударів загинули 24 бійці, зокрема, 5 солдат сирійської армії і 19 бійців з інших країн, які беруть участь у війні на боці Башара Асада.

Державні ЗМІ Сирії заявляють, що протиповітряна оборона армії Башара Асада, якому Іран багато років допомагає втриматися при владі, начебто відбила “ізраїльську агресію” на сирійській території, знищивши десятки ракет.

Нагадаємо, в ніч на 10 травня повідомлялося, що іранські війська випустили з території Сирії два десятки ракет по Голанських висотах, які перебувають під контролем Ізраїлю.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна