Стала відома дата відкриття Кримського мосту. Будуть Путін і “Нічні вовки”

 

Керченський міст з РФ до окупованого Криму буде відкритий 15 травня або днем пізніше, урочиста церемонія обов’язково пройде за участю Володимира Путіна, і точна дата залежить від графіка президента РФ.
Про це повідомили “Газеті.ru” два інформованих джерела.

“Урочиста церемонія відкриття моста через Керченську протоку, який будівельники зуміли здати на півроку раніше наміченого терміну, з великою часткою ймовірності відбудеться 15 травня за участю президента Росії Володимира Путіна. Якщо глава держави з якихось причин в цей день буде зайнятий, то церемонію проведуть 16 травня”, – сказано в повідомленні.

“Швидше за все, традиційне перерізання червоної стрічки може статися посередині мосту, в центральному в арковому прольоті, який Путін відвідував у ході березневого візиту”, – зазначає видання.

Повідомляється, що в числі перших по мосту проїдуть байкери із близького до російської влади мотоклубу “Нічні вовки”.
Колони байкерів з Криму та з Росії зустрінуться на мосту, загалом акції можуть взяти участь близько 500 мотоциклістів.

Раніше офіційні особи неодноразово заявляли, що рух по Кримському мосту почнеться в другій половині травня, але конкретних дат не називали.
Під час візиту в окупований Крим 14 березня президент РФ Володимир Путін анонсував, що автомобільний рух по мосту буде відкрито в травні поточного року, залізничний – у кінці 2019 року.

Читайте також:
Керченський міст дав тріщину ще до відкриття. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, спорудження Керченського мосту в окупований Крим Росія почала в 2014 році.  Транспортний перехід має поєднати анексований український півострів із Краснодарським краєм (наразі сполучення з РФ здійснюється поромами по морю та літаками; всі ці способи суперечать законодавству України).

Будівництво тривало по всій довжині 19-кілометрового переходу, який проходить через острів Тузла.
Близько 7 тисяч паль, відповідно до заяв будівельників, забивають на глибину від 16 до 90 метрів.

Згідно з першими анонсами, рух автомобілів по чотирьох смугах мосту мав початися в грудні 2018 року, залізничного транспорту – у 2019 році.

Загальна вартість всіх робіт зі спорудження мосту та відповідної інфраструктури була оголошена в розмірі 228 млрд. руб., генпідрядник — ТОВ “Стройгазмонтаж” російського олігарха Аркадія Ротенберга, близького до президента Путіна.
Вартість зростала, дедлайн – відтерміновувався, будівництво  призупинялося.

Загальна вартість проекту мосту в Крим перевищила 300 млрд. рублів (близько 5 млрд. доларів), що в тричі дорожче будівництва найдовшого мосту в світі (міст довжиною 164,8 км між Шанхаєм і Нанкіном обійшовся в 1,46 млрд. доларів).

Будівництво у вибраному місці ускладнюється тектонічним розломом, що йде дном Керченської протоки, великою товщиною відкладень мулу, льодоставом та великою кількістю грязьових вулканів.
Українські фахівці неодноразово заявляли про неможливість спорудження стійкого мосту в таких умовах.

У жовтні 2017 року будівництво Керченського мосту пройшло свій пік – було зведено автомобільну арку.

Міст за підсумками онлайн-голосування в РФ назвали Кримським.

Читайте також:
Автобус із будівельниками упав у Керченську протоку: число жертв зросло до 18. ВІДЕО

Росіяни не встигають із безпекою Керченського мосту до пуску руху 9 травня, – “ІС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна