Музей 2СВ передав родині президента унікальний документ щодо долі діда Марини Порошенко

 

Дирекція Музею історії Другої світової війни передала родині президента унікальний документ часів війни щодо діда Марини Порошенко, який вони знайшли в архіві.
Як передає “Новинарня“, про це заявив Петро Порошенко у виступі на церемонії перед проголошенням “першої хвилини миру” в День пам’яті і примирення 8 травня у Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

“…Документ, який датований ще 1946 роком, копію конверта і довідку Старобільського військкомату Луганської області, яка була відправлена Марининій бабусі Ані. Вона засвідчує, що дід моєї дружини Марини Микола Надєждін зник безвісти у березні 43-го. Хоча відомостей про нього не було ще з березня 41-го”, – розповів Порошенко.

Глава держави зазначив, що родина була зворушена отримавши цей документ і не втрачає надії якнайшвидше знайти місце поховання.

У своєму виступі Порошенко підкреслив: “Ми, українці, [на відміну від РФ] тихо, мирно, по-християнському згадуємо своїх предків, учасників, ветеранів війни… Разом з усіма і я цими днями пом’яну діда Івана. Івана Порошенка, який пройшов всю війну і вже після капітуляції в Берліні був поранений під Прагою. Пом’яну діда Сергія по мамі, який вже був старий для того, щоб його забрали на війну, але відправив всіх своїх синів, маминих братів, які є учасниками війни”, – сказав він.

Перед початком промови Порошенко і його дружина Марина урочисто пройшли повз виставку “Герої” та вставили символічну квітку маку в зображення карти України.

Читайте також:
Порошенко: Для Росії “Безсмертний полк” – підрозділ її гібридних військ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна