В оборонному бюджеті-2019 США передбачають $50 млн. на летальну зброю для України

 

Комітет з питань збройних сил Палати представників Конгресу США представив проект закону про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони, який передбачає надання Україні безпекової допомоги на 250 млн. доларів.

Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сума коштів, яку пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, у тому числі летальних видів озброєнь, визначена в обсязі 250 млн. дол., що на 100 млн. доларів більше, ніж Комітет пропонував надати у поточному бюджетному році.

50 млн. дол. із зазначеної суми пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру”, – інформує диппредставництво України у Вашингтоні.

Законопроект має бути узгоджений з версією, яку підготує Сенат. Бюджетний запит пройде вивчення та обговорення в Конгресі, де можуть вноситися зміни і доповнення перед поданням на підпис президентові США.

Як повідомляла “Новинарня“, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення 350 млн. доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна