У Білорусі бойовика “ЛНР” засудили до двох років колонії

 

Могильовський обласний суд у Білорусі засудив до двох років ув’язнення громадянина РБ, який воював у лавах бойовиків “ЛНР” на Донбасі.

Як передає “Новинарня“, про таке рішення суду від 4 травня повідомив сайт Верховного суду Білорусі.

Судом встановлено, що житель міста Кругле Могильовської області, якого скорочено позначають як Я., будучи громадянином Республіки Білорусь, з 14.04.2016 року по 18.12.2017 року неодноразово в’їжджав через прикордонний пункт пропуску “Новошахтинськ Авто” Російської Федерації на територію “самопроголошеної Луганської народної республіки, розташованої на території іноземної держави – України”. Там чоловік вступив на військову службу до збройних формувань самопроголошеної “ЛНР”, його забезпечили формою, вогнепальною зброєю та боєприпасами, видали посвідчення особи військової частини.

Я. засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-3 КК Республіки Білорусь (“Участь у збройному формуванні однієї з протиборчих сторін на території іноземної держави, а також участь у збройному конфлікті, військових діях без уповноваження держави при відсутності ознак найманства”).

Зловмиснику призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки з відбуванням покарання у виправній колонії в умовах загального режиму.

Вирок ще не вступив в законну силу і може бути оскаржений та опротестований в установленому порядку.

Читайте також:
У Білорусі почали судити ультраправого Гончарова,
який в Україні воював в “Азові”

Сидітиме 5 років: суд у Британії вперше засудив співгромадянина
за участь у війні на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна