СБУ затримала кілера, що на замовлення РФ мав вбити суддю. ФОТО

 

Контррозвідка Служби безпеки України попередила на Луганщині замовлений російськими спецслужбами теракт стосовно колишнього високопосадовця судової системи. Про це повідомляє “Новинарня” із посиланням на прес-службу СБУ.

Оперативники з’ясували, що російські спецслужби завербували українського громадянина, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу. За звільнення з в’язниці він погодився виконувати диверсійно-розвідувальні і терористичні завдання на території України.

У березні 2018 року чоловік отримав завдання від кадрового офіцера спецслужб РФ завдання – вбити українського суддю на Луганщині. Зловмисник добре вивчив місцевість навколо будинку судді та отримав знаряддя вбивства.

“За задумом російських кураторів, вбивство судді повинно було дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію на Луганщині та підірвати довіру населення до правоохоронних органів”, – зазначають у прес-службі.

Оперативники контррозвілки та бійці “Альфи” затримали зловмисника, коли він вдерся до будинку судді для вбивства.

Затриманий також зізнався на замовлення кураторів знімав на фото та відео військову частину, наявну техніку і озброєння, окремі залізничні вузли на території Луганської області, вивчав систему безпеки одного із столичних бізнес-центрів. За все це він отримував гроші під час особистих зустрічей у Москві.

Наразі тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

 

Читайте також:
 З кувалдами по Петрову душу: СБУ прийшла з обшуками до Компартії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна