На Одещині арештували матроса, який у 2014 році перейшов на бік РФ

 

В Одеській області за підозрою в дезертирстві затримано колишнього українського військовослужбовця, який залишився після окупації в Криму і отримав громадянство Росії.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Нацполіції в АР Крим і Севастополі, оперативники управління спільно з прикордонниками відділу прикордонної служби “Чорноморськ” затримали колишнього українського військовослужбовця наприкінці минулого тижня. Зловмисника зняли з судна LKM EUROPE, оскільки його підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 408 Кримінального кодексу України (дезертирство, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років).

“Затриманий проходив військову службу в АР Крим і Севастополі, але після анексії півострова не з’явився на материкову частину України для проходження подальшої служби і перебував у розшуку”, – пояснили в главку.

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України щодо зазначеного громадянина складено протокол затримання за ст. 208 КПК України. Приморський районний суд Одеси обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Як повідомили у прес-службі військової прокуратури Південного регіону України, підозрюваний – колишній військовослужбовець Академії Військово-морських сил ім. Нахімова.

“Колишньому рульовому-сигнальнику навчального катера, який отримав громадянство РФ, повідомлено про підозру. За клопотанням військової прокуратури, Приморським районним судом Одеси матросу військової служби за контрактом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 308 тис. грн.”, – повідомили в прокуратурі.

Встановлено, що на початку квітня 2014 року військовослужбовець Збройних сил України у військовому званні матрос, порушуючи статутні вимоги і накази вищого керівництва, з метою зовсім ухилитися від військової служби, не з’явився вчасно на службу після переведення вишу до Військової академії в Одесі у зв’язку з тимчасовою окупацією півострова Крим.

Читайте також:
На Полтавщині затримали військову-дезертирку, яка в Криму перейшла на бік РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна