СБУ оприлюднить імена всіх бійців українського підрозділу ПВК “Вагнера”

 

Служба безпеки України встановила особи всіх 56 учасників так званої ротно-тактичної групи “Карпати” російської приватної військової компанії “Вагнера”. Найближчим часом служба оприлюднить їхні персональні дані.
Про це на брифінгу 7 травня повідомив голова СБУ Василь Грицак.

За його словами, ця група була сформована для проведення розвідувально-терористичної діяльності на території України.

“Ми встановили особу підполковника ЗС РФ Олега Дем’яненка, який безпосередньо відповідає за підготовку так званої ротно-тактичної групи “Карпати”, що складалася переважно із громадян України – учасників бандформувань на Донбасі”, ‒ додав голова СБУ.

Також СБУ з’ясувала імена 26 російських офіцерів, які з 2014 року “відряджені” як інструктори з бойової підготовки до ПВК “Вагнер”.

Крім того, Грицак розповів, що за наявною інформацією на парад у Москві 9 травня запрошено керівництво  ПВК “Вагнера” та згадані інструктори.

“Переконаний, що це спрямовано на підняття морального духу найманців після численних втрат, які вони зазнали у Сирії на початку цього року”, ‒ підкреслив очільник спецслужби.

На сайті СБУ оприлюднено презентацію про підрозділ “Карпати”.

Читайте також:
У ПВК “Вагнера” є український підрозділ “Карпати”, який воює в Сирії, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна