Представника українців Угорщини вимагають покарати за візит до Криму

 

Посол України в Угорщині Любов Непоп звернулася до української громади в Угорщині із закликом висловити недовіру та позбавити мандата депутата Державного самоврядування українців Угорщини Анатолія Бурого. Причиною стало те, що Бурий торік незаконно їздив у окупований Крим, передає “Європейська правда“.

Посол нагадала, що раніше звернулась до президента Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка, який, за її словами, засудив дії Бурого.

Невдовзі буде скликане надзвичайне позачергове засідання депутатів Державного самоврядування, щоб “засудити ганебний та зухвалий вчинок представника української громади Угорщини, який не може розцінюватися інакше, ніж підтримка незаконної окупації Автономної Республіки Крим Росією та створення хибної ілюзії міжнародного визнання та офіційних контактів з окупаційною владою.

У Криму Бурий очолив угорську делегацію мерії Будапешта та просував ідею налагодження контактів між Угорщиною та окупаційною владою Криму. Він також давав інтерв’ю місцевим ЗМІ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна