Київський суд арештував кривдника Найєма, бакинці – відпустили

 

Шевченківський районний суд Києва 7 травня розглянув питання про застосування запобіжного заходу щодо четвертого підозрюваного у побитті нардепа Мустафи Найєма – Магомед-Аміна Саітова. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу суду.

Підозрюваного вирішили відправити під варту без права на заставу.

“При цьому строк дії ухвали про тримання під вартою підозрюваного встановлено в межах терміну досудового розслідування тривалістю 56 (п’ятдесят шість) днів, тобто до 01 липня 2018 року”, – йдеть у повідомленні.

Водночас “Українські новини“, посилаючись на адвоката Олега Іщенка, повідомляють, що правоохоронці Азербайджану відпустили Саітова.

Юрист пояснює, що це сталося незабаром після затримання 5 травня.

“Його відпустили у зв’язку з відсутністю відповідних документів з української сторони. Правда, у нього забрали паспорт”, – сказав адвокат.

Іщенко підтвердив, що Саїтова затримали в аеропорту Баку під час повернення в Україну.

“Ми хотіли, щоб він приїхав сам, але тепер йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури. Фактично українські силовики самі завадили прискоренню його повернення”, – додав Іщенко.

Як повідомляла “Новинарня“, народного депутата Мустафу Найєма (БПП) 30 квітня побили на Бессарабській площі в центрі Києва, зламавши йому щелепу. Інцидент стався внаслідок конфлікту на дорозі. Поліція затримала трьох учасників нападу, ще одного оголосили у розшук. Він виїхав з України (літаком на Баку). Зазначалося, що кривдники нардепа – молоді люди чеченського походження. Одному з затриманих суд призначив цілодобовий домашній арешт, ще двом – нічний. Четвертого учасника бійки затримали в Азербайджані.

Як розповіла журналістам нардеп Світлана Заліщук, Найєму погрожують та умовляють забрати заяву на нападників з правоохоронних органів. “Були спроби виходити на певних депутатів, щоб Мустафа забрав свою заяву”, – повідомила вона. А журналіст Айдер Муждабаєв додав, що на М.Найєма “тиснуть” через інших депутатів, а також намагаються вплинути на прокурорів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна