Через зміну формату АТО бойовики мусять триматися “на взводі”, – ГУР

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування продовжує активно розповсюджувати  викривлену інформацію, що стосується зміни формату протидії російській агресії з АТО на операцію Об’єднаних сил.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 6 травня заявив речник МОУ Дмитро Гуцуляк.

“З метою виправдання режиму постійних перевірок бойової готовності з’єднань і частин т.зв. 1-го та 2-го російсько-окупаційних військ, противником поширюються чутки про підготовку ЗС України до наступу”, – сказав представник Міноборони.

За його словами, у травні до “вищого ступеня бойової готовності” приводились 1-ша (дислокується в окупованому місті Кальміуське) та 3-тя (Горлівка) окремі мотострілецькі бригади та 9-й окремий штурмовий мотострілецький полк морської піхоти (в окупованому Новоазовську) т.зв. 1 АК; 4-та (в окупованому Алчевську), 7-ма (окупована Брянка) окремі мотострілецькі бригади та 6-й окремий мотострілецький полк (окупована Кадіївка) т.зв. 2 АК.

Водночас, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, тримання противником у постійному напруженому стані більшості підрозділів окупаційних військ “негативно сприймається особовим складом та поглиблює рівень недовіри до російського командування зокрема і російської пропаганди взагалі”.


Читайте також
:
Доба ООС: 80 обстрілів, засідка, загинув 21-річний воїн, шість поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна