КПВВ “Гнутове” відновило роботу після обстрілу з ПТУРів. Подробиці прильотів

 

Контрольний пункт в’їзду-виїзду “Гнутове” на Донеччині, який у суботу обстріляли бойовики, вже працює у штатному режимі.
Про це повідомляє сайт Державної прикордонної служби України у неділю, 6 травня.

Як інформувала “Новинарня“, обстріл КПВВ “Гнутове” з боку бойовиків відбувся вранці 5 травня. За висновком штабу ООС, о 9.10 та о 9.50 противник застосував ПТУРи (протитанкові керовані ракети).
Як зазначає ТСН, одна з них впала неподалік автомобіля, зачепивши в повітрі лінію електропередач. Приліт другої журналісти бачили своїми очима.

За словами керівника комендатури Сартани Станіслава Керода, на момент початку обстрілу на КПВВ перебували близько сотні людей і чотири десятки транспортних засобів. Незважаючи на обстріл, на під’їзді до вже закритого пункту сформувалася черга з машин і автобусів. Місцеві жителі чули розриви, але це не злякало.
Аргументи військових та їхні накази повертатися назад вони сприйняли всерйоз, тільки коли з потужним свистом і гучним вибухом від “ДНР” прилетіла друга ракета і впала на майданчик для огляду авто.

“Люди були переміщені в безпечні місця, особовий склад також був у безпечних місцях. Другий залп – ракета потрапила в саме КПВВ, але людей там не було”, – розповів Керод.

Ці події відбувалися на очах спостерігачів ОБСЄ, які спочатку втекли, але через годину після вибухів повернулися і почали розглядати вирви і завдані руйнування.

Читайте також:
Українські військові на Донбасі взяли в полон бойовика

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна