Стрілянина на сесії в Нікополі: кримінальних проваджень уже чотири, стрільців – два

 

Поліція міста Нікополь Дніпропетровської області відкрила ще два провадження через сутички й стрілянину на сесії міськради 4 травня.

Як передає “Радіо Свобода”, за даними поліції, після звернення із заявою мера Андрія Фісака відкрито також провадження за статтею 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством), а після заяви депутата міськради Олександра Рибакова – за частиною 2 статті 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб).

Таким чином, загалом у поліції відкрили чотири кримінальні провадження щодо подій із сутичками та стріляниною в міськраді Нікополя. Раніше провадження були відкриті за ст. 293 та ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку та хуліганство із застосуванням зброї).

У мерії Нікополя ввечері 4 травня повідомили, що “сесія міської ради була цілеспрямовано зірвана людьми, особи яких встановлюють правоохоронні органи”.

“Дії осіб, які зірвали сесію, були направлені на дестабілізацію ситуації та незаконний спосіб зміни влади у місті. У сесійному залі лунали погрози депутатам міської ради, які переросли в сутички із застосуванням фізичної сили”, – йдеться повідомленні прес-служби мерії.

У міськраді зазначили, що сесію зірвали вже вдруге. Перша конфліктна ситуація на сесії сталася 27 квітня.

Водночас увечері 4 травня на прес-конференції представники “Правого сектора”, які були свідками конфлікту, заявили, що в сесійній залі сесії постріли здійснювали двоє депутатів – Олександр Рибаков і Вадим Колесник (а не лише Рибаков, як ЗМІ повідомляли доти).

“Ми вимагаємо провести ретельне й оперативне розслідування дій цих депутатів, а також відсторонити цих депутатів від їхньої депутатської діяльності. Також ми звертаємось до керівництва обласної поліції з вимогою провести ретельне розслідування дій поліції. Якщо в найкоротший термін наші вимоги не будуть виконані, то ми залишаємо за собою право здійснювати безпосереднє народовладдя і виправляти ситуацію”, – сказала прес-секретар обласного штабу НВР “Правий сектор” Ляля Євтушенко.

Як інформувала “Новинарня“, вранці 4 травня в міськраді Нікополя суперечка між активістами “Правого сектору” та керівниками місцевої влади переросла у збройне протистояння. Мера Фісака облили зеленкою, депутата Рибакова – кефіром, а також обсипали борошном. Депутат (чи депутати) здійснив у сесійній залі два постріли з травматичної зброї.
За словами представників “Правого сектору”, вони хотіли підняти питання про недовіру міському голові, але їм не давали слова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна