На тлі протистояння з РФ Пентагон відроджує Другий флот

 

ВМС США почали відновлення свого Другого флоту, що відповідає за північну Атлантику. Флот був розформований у 2011 році з метою економії коштів. До його відновлення Пентагон підштовхнуло загострення стосунків із Росією, повідомляє Reuters.

“У нашій новій національної військової стратегії ясно сказано, що ми повернулися в епоху конкуренції великих держав, в той час як кількість викликів нашій безпеці зростає з кожним днем, і вони набувають все більш складний характер. Тому ми відроджуємо сьогодні Другий флот, щоб відповісти на ці виклики”, – заявив головнокомандувач ВМС США Джон Річардсон.

 

Планується, що флот займатиметься адміністранивним та оперативним керівництвом військовими кораблями, наземними силами і літаками на східному узбережжі США, та відповідатиме за безпеку північної частина Атлантичного океану.

Читайте також:
США передають Латвії безпілотники на 3 млн. доларів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна