Балаклія: на арсеналі залишається тління двох осередків

 

Станом на 8-му годину ранку суботи, 5 травня, на технічній території арсеналу в Балаклії Харківській області залишалося незначне тління двох окремих осередків загоряння. Вибухів боєприпасів не спостерігається.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба ДСНС.

У межах технічної зони проводиться гасіння трьома пожежними танками ЗСУ, заправку водою яких здійснюють підрозділи ДСНС. Задіяно також дві інженерні машини розгородження.

В ДержНС повідомили, що продовжує роботу їхня пожежна авіація. Попереднього дня, 4 травня, було здійснено 15 скидів води. Всього з початку робіт – 23 скиди.

І надалі діє тимчасова заборона використання повітряного простору в радіусі 30 км і висотою 6 тис. м.

Читайте також:
Балаклія: пожежа на арсеналі локалізована, жителі повернулися, без жертв

Балаклія гасне. В ЗСУ назвали версії виникнення пожежі

Як повідомляла “Новинарня“, 3 травня близько 13:40 загорілася трава на території колишнього технічного майданчика 65-го ракетно-артилерійського арсеналу на околиці Балаклії (Харківська область), де відбувається очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після пожежі 2017 року.
Частина мешканців міста була евакуйована.
Уранці 4 травня пожежа була локалізована на площі близько 35 га.

Це друга пожежа з детонацією в Балаклії за останні 14 місяців.
У ніч на 23 березня 2017 року на 65-му ракетно-артилерійському арсеналі сталася пожежа, в результаті якої почали масово детонувати артилерійські боєприпаси, ракети тощо. Пожежу остаточно загасили через кілька днів. Було поранено три людини, одна особа загинула.

Читайте також:
Після Балаклії й Калинівки: у Генштабі підбили підсумки заходів
з посилення безпеки арсеналів

Історія пожеж на військових складах: де в Україні вибухали боєприпаси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна