Львівського балеруна – симпатика “ДНР” Санжаревського затримали за педофілію, – ЗМІ

оновлено

Львівського артиста балету Миколу Санжаревського, якого підозрюють у підтримці та фінансуванні сепаратистів “ДНР”, затримали правоохоронці, але в іншому провадженні.
Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 3 травня, повідомила журналістка, судова репортерка Ольга Худецька.

“Балеруна Санжаревського, якого підозрювали у співпраці з ДНР, але щось не клеїлось з обвинуваченням, сьогодні затримали в іншій справі. Був обшук. Підозра в розбещенні дітей”, – написала Худецька в “Фейсбуці”, зазначивши, що “обшук був продуктивний”.

“Насправді підозри в розбещенні [дітей] і роботі на терористів перекликаються, оскільки фігурує принаймні одна малолітня родичка військового, з якої він (Санжаревський) тягнув інформацію, як вважає слідство”, – додала журналістка.

ОНОВЛЕНО. Сам Микола Санжаревський уранці 4 травня зателефонував у редакцію “Новинарні” та дав зрозуміти, що не є затриманим. Він порадив “перевіряти інформацію в поліції”.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в колишнього соліста балету Львівської опери Миколи Санжаревського правоохоронці провели обшук.
Танцюриста, окрім здійснення антиукраїнської діяльності, підозрюють у розбещенні неповнолітньої учениці його школи.

Чоловік збирав інформацію про ЗСУ для бойовиків і нібито почав використовувати для цього 13-річну дівчину, брат якої служив в зоні АТО, пишуть львівські видання.

Як інформувала “Новинарня“, 28 лютого Санжаровський звільнився зі Львівського театру опери та балету ім. Крушельницької.
У січні його перевіряла Служба безпеки України.
За інформацією речника Управління СБУ у Львівській області Олега Александрова, в 2015 році стосовно цього працівника театру вже проводилась перевірка, йому було винесено офіційне застереження.

За даними з відкритих джерел, тоді Санжаревський підтримав агресора – створив у соцмережах антиукраїнські канали поширення інформації, сформував команду сепаратистів та збирав гроші на допомогу бойовикам батальйону “ДНР” “Восток”.
З наданих центром “Миротворець” матеріалів також стало відомо, що бойовики просили Санжаревського передавати розвідувальну інформацію.

Він заявляв, що збирав гуманітарну допомогу цивільним на Сході й надалі припинив контакти з “ДНР”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна