У Слов’янську викрили подружжя, що допомагало бойовикам Гіркіна

 

Працівники карного розшуку поліції Слов’янська викрили двох місцевих мешканців, які чотири роки тому співпрацювали із бойовиками.
Про це 4 травня повідомила прес-служба поліції Донеччини.

52-річний чоловік та його 33-річна дружина зізналися, що в середині квітня 2014 року вирішили допомогти групі Гіркіна (Стрєлкова), яка захопила місто. Спочатку вони просто приходили на блокпост, що розташовувався неподалік від їх будинку – на мосту поблизу мікрорайону Черевківка. Незабаром подружжя стало заступати на денні та нічні чергування.

Протягом місяця чоловік та жінка перевіряли транспорт, який в’їжджав та виїжджав зі Слов’янська. Незабаром, коли українська армія перейшла до активних дій в районі міста, подружжя припинило допомагати сепаратистам.

Чотири роки вони переховувались від правоохоронців, але врешті решт були викриті. Зараз подружжя активно співпрацює зі слідством.

Поліція почала досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 ККУ (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Читайте також:
У Слов’янську затримали росіянина, який у 2014 році воював за “ДНР”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна