Справа про держзраду Януковича: екс-охоронець “Межигір’я” дав свідчення

 

Чергове засідання Оболонського райсуду Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича відбулося 3 травня. Судом було допитано керівника приватної охоронної фірми Анатолія Кобилинського як свідка захисту. Про це повідомляє УНІАН.

Керівник охоронної фірми повідомив, що бачив у учасників Революції гідності, які 22 лютого зайняли резиденцію “Межигір’я”, “мінімум 4 одиниці вогнепальної зброї”, зокрема, мисливські рушниці і карабіни. Також він зауважив, що бійці “Беркуту” та Управління державної охорони, які мали зброю й охороняли резиденцію, залишили її о 5.00 22 лютого.

За словами Кобилинського, охорону з “Межигір’я” було знято, “щоб уберегти зброю і людей”. Зброю, за його словами, вивезли, аби її не захопили ті, хто зайняв резиденцію. Окрім того, свідок повідомив, що 23 лютого у палац у “Межигір’ї” з групою озброєних людей прибула нині народний депутат, а на той час активіст Тетяна Чорновол. За його словами, Чорновол залишила будівлю з рюкзаком. Кобилинський зазначив, що не знає, що саме було у рюкзаку. Він також додав, що з 23 лютого декілька днів поспіль з «Межигір’я» автомобілями вивозили майно, але він не міг завадити цьому.

Судом було ухвалено рішення продовжити допити свідків 4 травня, і 17 травня. Після допитів двох свідків адвокат Януковича Віталій Сердюк зачитав заяву колишнього командувача внутрішніх військ МВС Шуляка.

Шуляк заявив, що готовий надати свідчення, зокрема, повідомити про обставини підготовки звернення Януковича до країн-гарантів від 22 лютого 2014 року та про підготовку звернення до президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року. Шуляк стверджує, що для участі у судовому засіданні може прибути з Росії до тимчасово окупованого Криму і звідти дати свідчення через відеоконференцзв’язок. Заслухавши адвоката, головуючий у справі суддя Владислав Дев’ятко задовольнив відповідне клопотання. Допит Шуляка призначено на 10.00 17 травня.

Також суддя зазначив, що на завтрашньому засіданні буде допитано одного з охоронців екс-президента Дмитра Іванцова. Це колишній співробітник Управління держохорони, в автомобіль якого стріляли на виїзді з Києва, коли він у складі передової групи виїхав до Харкова під час втечі Януковича з Києва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна