Колеги номінували Трампа на Нобелівську премію миру

 

Президента США Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру за зусилля, спрямовані на вирішення корейського питання.

Лист-звернення до комітету премії підписали 18 конгресменів-республіканців за ініціативи Люка Мессера.

“Ми, члени Конгресу США, що підписалися нижче, з повагою номінуємо президента Дональда Трампа на отримання Нобелівської премії миру в 2019 році, визнаючи його зусилля щодо припинення Корейської війни, денуклеаризації Корейського півострова, а також привнесення миру в регіон”, – йдеться в заяві.

“Зрештою, Обама отримав її (премію) здебільшого за ефектну кампанію на посту президента. Трамп зробив великі кроки до досягнення миру”, – заявив Мессер у коментарі Fox News.

Як відомо, Барак Обама став лауреатом Нобелівської премії миру за 2009 рік. Нагорода була присуджена йому з формулюванням “за величезні зусилля зі зміцнення міжнародної дипломатії і співпраці між народами”.

Дональд Трамп після року кризи, пов’язаної з ядерною програмою КНДР, очікує на зустріч з лідером Північної Кореї.
За даними джерел CNN, Кім Чен Ин погодився зустрітися з Трампом на кордоні двох Корей. Зустріч, імовірно, відбудеться наприкінці травня.
У березні в Пхеньяні з секретним візитом побував тодішній глава ЦРУ Майк Помпео.
Про збройну розрядку Кім заявив також на історичній зустрічі з президентом Південної Кореї.

Читайте також:
КНДР заморожує ядерну програму й закриває полігон. Трамп задоволений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна