В Естонії стартують найбільші військові навчання НАТО

 

2 травня в Естонії починаються наймасштабніші в історії країни військові навчання “Їжак-2018” (Siil 2018). У них візьмуть участь понад 15 тисяч військовослужбовців та працівників силових служб. Навчання триватимуть до 14 травня, передає “Новинарня” із посиланням на ERR.

До маневрів долучаться військові з країн-союзників Естонії – Великобританії, США, Данії, Німеччини, Польщі, Франції, Латвії, Литви, Бельгії, Канади, Фінляндії, Швеції, Грузії, України та Ірландії. За сценарієм супротивником виступить вигадана держава Мурінус. Вона спробує дестабілізувати ситуацію в Естонії та спровокувати розкол між членами НАТО.

Особливу увагу під час навчань приділятимуть здатності армії та силових структур забезпечити захист населення в будь-якій ситуації.

Читайте також:
НАТО надало Україні статус країни-аспіранта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна