Українці платитимуть 7 євро за в’їзд до ЄС

 

Європейський Союз змінить правила в’їзду для громадян “безвізових країн”. Для поїздки до ЄС вони будуть зобов’язані проходити платну “авторизацію”.

Робота над законопроектом зі створення Європейської інформаційної системи авторизації подорожей (ETIAS) ведеться тривалий час і вийшла на “фінішну пряму”, передає “Європейська правда“.

За цим проектом, обробка заявки на авторизацію коштуватиме 7 євро. Дозвіл на в’їзд діятиме три роки, тому подавати заявку та платити збір перед кожною поїздкою не потрібно.

Діти до 12 років зможуть пройти авторизацію без сплати збору у 7 євро.

Систему планують запустити з 2021 року, при тому тільки в аеропортах та морських портах. В’їжджати до ЄС  автомобілем, автобусом або потягом ще три роки можна буде без авторизації.

Як інформувала “Новинарня“, безвіз для України запрацював 11 червня. Перед тим Євросоюз залишив за собою право задіяти механізм призупинення безвізового режиму, якщо з третіх країн збільшиться кількість нелегалів, необґрунтованих заявок про надання притулку чи їхні громадяни створять загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Читайте також:
Для безвізу з Канадою потрібно пройти “дорожню карту”, як із ЄС, – віце-прем’єр

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна