Україна запровадила нові санкції проти Росії

Рада національної безпеки і оборони України під час засідання 2 травня прийняла рішення про санкції щодо низки юридичних і фізичних осіб у Росії. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Санкції запроваджуються на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, проведення голосування в окупованому Криму, представників російської окупаційної адміністрації у Криму, бойовиків тощо. Під санкціями також опинилися росіяни, причетні до інформаційної та кіберагресії проти України, депутати Державної Думи та членів Ради Федерації тощо.

“Своїм сьогоднішнім рішенням ми скоординуємо нові санкції, які запроваджуються, із санкціями Сполучених Штатів Америки проти громадян і юридичних осіб Російської федерації. Вони пов’язані як із застосуванням хімічної зброї в центрі Європи – РФ у Великій Британії, так і з проведенням  незаконних виборів президента на території окупованого Криму“, – заявив президент України Петро Порошенко.

Читайте також:
Конгрес США готує нові фінансові санкції проти Росії

Як раніше повідомляла Новинарня, під час засідання РНБО 2 травня також стало відомо, що українських представників незабаром буде відкликано з координаційних органів Співдружності Незалежних Держав.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна