Доба на фронті: 52 обстріли, артналіт на Троїцьке, два бійці поранені

 

За добу, 1 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнала. Зафіксовано 52 обстріли українських позицій. Російсько-терористичні війська, не дотримуючись Мінських угод, 13 разів вели вогонь з важкого озброєння.
Про це повідомляє прес-центр ООС.

Зазначається, що найактивніші дії тривали в районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Світлодарськ, Луганське, Лебединське, Старогнатівка, Невельське та позиції шахта “Бутівка”.

Вночі, 2 травня, противник двічі вів вогонь зі 120-мм мінометів по опорному пункту наших військ на Луганському напрямку.

Грубо порушуючи міжнародне гуманітарне право, окупанти наприкінці минулої доби, о 23-й годині, здійснили вогневий наліт з артилерії калібру 152 мм на населений пункт Троїцьке. Російсько-терористичні війська випустили по мирному селищу, де немає позицій українських підрозділів, 15 снарядів, заявили у штабі ООС.

Відтак сьогодні в Троїцькому планується робота Спостережної моніторингової місії ОБСЄ. Підрозділи цивільно-військового співробітництва надаватимуть мешканцям Троїцького допомогу.

У ході бойових дій минулої доби два українські військовослужбовці отримали поранення, їх невідкладно евакуювали до госпіталю, де їм надана кваліфікована допомога.

Від початку доби 2 травня станом на 7:00 втрат немає.

“За даними розвідки, противник поніс втрати – 4 бойовика”, – зазначили також у прес-центрі ООС.

Читайте також:
Перша доба ООС: 44 обстріли, в ЗСУ 4 поранених, у ворога – 5

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна