Від вибуху гранати на Позняках у Києві загинув журналіст

 

 

Чоловіком, який загинув унаслідок вибуху гранати в автомобілі на вулиці Драгоманова в Києві, був журналіст Віталій Кукса.

Про подробиці надзвичайної події розповідає ТСН.

За уточненими даними, інцидент стався близько 22:00 у п’ятницю, 27 квітня.

Вибух стався у велелюдному місці на проїзній частині під багатоповерхівкою. На щастя, з десятків перехожих, що були поруч, ніхто не постраждав.

Охоронець ятки в парку Юрій Стефанюк розповів, що легковик тільки рушив зі світлофора, як спереду щось вибухнуло, а салон спалахнув.

“Прилетіло скло, а потім почав водій кричати: «Допоможіть, допоможіть!» Він у свідомості був, порізи осколкові, лікоть – сильна кровотеча… Обличчя було в сажі”, – розповів охоронець.

Свідки кажуть, що вибух пролунав у салоні автомобіля, зі сторони переднього пасажирського сидіння, і врятувати пасажира шансів не було.

Водія витягли і стали надавати медичну допомогу, накладати жгути. Чоловік, втрачаючи свідомість, лише просив зв’язатися із рідними.

Швидка, яка примчала за кілька хвилин після вибуху, терміново шпиталізувала водія в лікарню швидкої допомоги. Його прооперували, він перебував у реанімації в тяжкому стані.

Експерти вже визначили, що вибухнула граната.

Пасажир, який загинув у машині – 45-річний журналіст Віталій Кукса. За даними сайту ТСН.ua, він був мобілізований, служив у зоні АТО зв’язківцем, багато писав про війну та військові теми, публікувався у багатьох українських виданнях.

На момент загибелі був офіційно безробітним.

Постраждалий водій машини – 24-річний Андрій Сіроштан, пасинок Кукси.

За попередніми даними,  вибух став результатом сімейних розбірок. У поліції цю інформацію офіційно не підтверджують.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна