Росіянин Якубовський, який очолює “ВС ДНР”, отримав вирок від України

 

Громадянина Росії Едуарда Якубовського, який очолює так званий “Верховний суд ДНР”, в Україні заочно засудили до 12 років позбавлення волі.
Про це повідомив прокурор Донецької області Євген Бондаренко.

Едуард Якубовський очолив так званий “Верховний суд ДНР” у вересні 2014 року і досі координує роботу судової системи на тимчасово окупованій території, зазначає відомство.

“Під його головуванням “Верховний суд ДНР” постановив низку незаконних вироків, якими осіб засуджено навіть до смертної кари. Серед засуджених є і боєць, якого представники “ДНР” свого часу взяли у полон, а згодом призначили йому покарання за так би мовити шпіонаж на користь України у вигляді 30 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму”, – зазначає прокуратура.

Як інформувала “Новинарня“, у червні 2017 року Селидівський міський суд його виправдав, однак прокуратура категорично не погодилася із таким вироком.

26 квітня 2018 року Апеляційний суд постановив новий вирок стосовно Якубовського: визнав його винним у злочині за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення або участь у терористичній групі чи терористичної організації) та заочно засудив до 12 років позбавлення волі.

Через те, що 59-річний спільник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території, стосовно нього проводилося спеціальне досудове розслідування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна