Річниця 2 травня в Одесі: на вулиці виходять 60 “альфівців” і тисяча поліцейських

 

В Одесі поліція з 28 квітня перейде на посилений режим роботи з огляду на загрозу провокацій до роковин подій 2 травня.
Про це заявив начальник регіонального главку Нацполіції Дмитро Головін.

Як повідомили у відділі комунікацій ГУ НП Одещини зі слів Головіна, з 28 квітня, у зв’язку з великою кількістю вихідних днів, Одеський гарнізон поліції переходить на посилений режим несення служби. Також 2 травня в Одесі діятимуть обмеження руху і фільтраційні заходи.

“Більш як 1 тисяча правоохоронців нестимуть службу 1 і 2 травня. Прошу не забувати, що це вихідні дні, тому особливу увагу ми повинні звернути на масові зібрання людей”, – сказав Дмитро Головін.

Він зазначив, що 2 травня в Одесі буде тимчасове обмеження дорожнього руху. Також на вулицях міста працюватиме кінологічна та вибухотехнічна служби.

За словами голови ГУ НП, поліція врахувала всі недоліки і зауваження попередніх років, коли було багато негативної критики одеситів, пов’язаної саме з обмеженням руху і фільтраційними заходами.

“Ми врахували зауваження жителів нашого міста. І хочу зазначити, що максимально забезпечити безпеку і порядок в Одесі ми зможемо тільки спільними зусиллями”, – сказав Головін.

Напередодні “травневих” на нараду в Одесу щодо забезпечення порядку в місті приїздили також заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов та перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

“За дорученням голови СБ України Василя Грицака для забезпечення правопорядку будуть задіяні понад 60 бійців спецпідрозділу «Альфа» та інші структури спецслужби”, ‒ повідомив Фролов. Заступник Голови СБУ впевнений, що спільними зусиллями правоохоронці забезпечать найвищий рівень захисту громадян.

За результатами спільної наради в ОДА для недопущення терористичних та екстремістських проявів, порушень громадського порядку прийнято рішення щодо впровадження з 29 квітня несення посиленого режиму служби всіма правоохоронними органами регіону із залученням членів громадських формувань.

Як відомо, в Одесі 2 травня плануються масові акції, присвячені річниці подій 2014 року.
Тоді внаслідок масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове Поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій загинули люди.

Читайте також:
СБУ заявляє про зірвані провокації на травневі свята в Одесі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна