Вірменія: протести тривають, уряд розсипається

 

У Вірменії на тлі продовження вуличних протестів подали у відставку четверо членів уряду.

Як пише Panarmenian, ідеться про главу міністерства освіти і науки Левона Мкртчяна, а також в. о. міністрів охорони природи і територіального управління й розвитку Арцвіка Мінасяна та Давида Локяна.
Напередодні у відставку пішов виконувач обов’язків міністра спорту Грач’я Ростомян, який вирішив приєднатися до мітингів опозиції.

Крім того, про звільнення зі своїх посад заявили також губернатор Ширакської області Артур Хачатрян та голова Арагацотнської області Ашот Симонян.

Як стало відомо, питання обрання нового прем’єр-міністра Вірменії розглянуть 1 травня на спеціальному засіданні Національних зборів.
Про це 26 квітня заявив спікер парламенту Ара Баблоян.

Малочисельна опозиційна парламентська фракція “Елк” висунула на посаду прем’єра кандидатуру свого голови – лідера протестного руху Нікола Пашиняна.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 квітня прем’єр-міністр Вірменії Серж Саргсян на тлі багатоденних акцій протесту опозиції в Єревані подав у відставку.
Раніше Саргсян був президентом країни два терміни (з 2008 року), а 17 квітня 2018-го був обраний на посаду глави уряду в процесі конституційної реформи та переходу Вірменії до парламентської форми правління, де найбільші повноваження має прем’єр.
Опозиція виступала насамперед проти “консервації” лідера Республіканської партії Саргсяна при владі на новий термін.

Виконуювачем обов’язків прем’єр-міністра Вірменії став колишній топ-менеджер “Газпрому” Карен Карапетян, який обіймав в уряді Саргсяна посаду першого віце-прем’єра.

Попри відставку Саргсяна, протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані, і продовжують вуличні акції для переобрання парламенту й уряду.

25 квітня з правлячої коаліції вийшла партія “Дашнакцутюн”, однак Республіканська партія зберігає одноосібну більшість у Нацзборах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна