В Одесі викрили групу торговців зброєю, яку присилали поштою із Заходу

 

В Одесі правоохоронці викрили організоване угруповання торговців зброєю, комплектуючі якої переправляли з Європи та США.

Як повідомили в прес-службі УСБУ в Одеській області, співробітники спецслужби викрили організоване угруповання, що спеціалізується на контрабанді та продажу вогнепальної зброї на території України.

Встановлено, що двоє жителів Одеси організували незаконне переправлення з країн Західної Європи і США комплектуючих до стрілецької зброї. “Товар” вони отримували через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Надалі у квартирі одного із зловмисників підозрювані збирали зразки озброєння для продажу. Клієнтів підшуковували через спеціалізовані форуми в інтернеті.

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів незаконної поставки та збуту вогнепальної зброї представникам кримінальних кіл.

Напередодні під час обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили велику кількість нарізної вогнепальної зброї та комплектуючих іноземного виробництва, а також набої різного калібру. Вилучені зразки вогнепальної зброї передано на експертизу.

У рамках відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття зловмисників проводилася спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Читайте також:
Поліція показала фото з підпільної зброярні
одеського “стрільця-сталініста” Дорошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна