Суд відпустив під заставу чеського екс-поліціянта Вокала, затриманого за “прослушку”

 

Затриманий у Києві в понеділок чеський екс-поліцейський Людек Вокала у середу, 25 квітня, випущений судом під заставу.

Про це “Чеському радіо” повідомила прес-секретар МЗС Чехії Ірена Валентова.

За її словами, за рішенням суду підозрюваний був випущений під заставу в розмірі приблизно 4500 євро.

“Чех, що перебуває під підозрою, протягом двох місяців не повинен залишати Україну і повинен з’являтися для проведення слідчих дій”, – зазначила Валентова.

“У нього був власний адвокат, забезпечити якого допомогло наше посольство”, – додала речниця.

Напередодні стало відомо, що 23 квітня в Україні затримали колишнього старшого слідчого управління з виявлення організованої злочинності поліції Чехії Людека Вокала – за даними ЗМІ, через незаконне прослуховування.
Арешт пов’язаний із нинішньою діяльністю Вокала в сфері безпеки, яку він не припинив навіть після переслідування за це в Чехії.
На початку квітня генеральна інспекція сил правопорядку Чехії звинуватила Вокала у використанні свого службового становища для розголошенні інформації про дії поліції у справі Vidkun, що стосується підозрілих зв’язків між поліцейськими, підприємцями і політиками.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна