СБУ заявляє про зірвані провокації на травневі свята в Одесі

 

Служба безпеки України заявляє, що виявила та попередила спроби російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соцмереж РФ.

Як інформує в четвер, 26 квітня, прес-центр СБУ, у березні та квітні оперативники припинили діяльність групи осіб, до якої входило двоє киян та троє мешканців Одещини.

“Зловмисники за вказівкою спецслужб РФ адміністрували антиукраїнські спільноти у соціальних мережах “ВКонтакте” та “Одноклассники”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували, що адміністратори напередодні травневих свят організували пошук та вербування виконавців у південно-східних регіонах країни для здійснення провокацій.

Як видно зі скріншотів, “Антимайдан” скликав людей на мітинг “пам’яті 2 травня” в Одесі та на акцію “Безсмертний полк”.

“За завданням та фінансуванням кураторів з РФ вони мали активно поширювати через підконтрольні групи у соцмережах інформаційні повідомлення, що спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та заклики до організації масових протестних заходів”, – заявляє спецслужба.

 

 
 

Один із затриманих згадав користувача з ніком “Доктор Мартінс”, із яким спілкувався, в тому числі про необхідність повалення влади в Україні і проведення провокацій “під виглядом профашистських організацій” за 500-1000 гривень кожному учаснику.

Він зізнався, що здогадувався, що за цим можуть стояти російські спецслужби, але його це не бентежило.

Завдяки діям співробітників СБУ вдалося запобігти потенційним масовим заворушенням та дискредитації України, заявляє відомство.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна