Президент підписав закон для посилення прикордонної безпеки

 

Президент Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави”, яким посилюється контроль за державним кордоном України.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

“Реалізація законодавчого акту дозволить ефективно протидіяти адміністративним правопорушенням на державному кордоні України, контрольованих прикордонних районах, а також у контрольних пунктах в’їзду-виїзду з або до тимчасово окупованої території України”, – зазначили в АП.

Законом, зокрема, вноситься низка змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, запроваджується два нових види адміністративної відповідальності. Також вносяться доповнення до законів “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, “Про Державну прикордонну службу України”, “Правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, “Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” для удосконалення заходів, які вживаються ДПСУ у протидії нелегальній міграції на державному кордоні та іншим правопорушенням у прикордонній сфері.

Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави” (реєстраційний номер 5442) Верховна Рада ухвалила 8 лютого.

Законом передбачено, що у разі невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства забороняється подальший в’їзд на десять років, що додається до частини строку заборони, який не сплив до моменту прийняття повторного рішення.

Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ під час виконання ним службових обов’язків, пов’язаних з охороною держкордону чи здійсненням прикордонного контролю в пунктах пропуску (пунктах контролю) через держкордон або контрольних пунктах в’їзду-виїзду, тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20 відсотків заробітку.

Читайте також:
“Човники”, невдоволені “законом про 24 години”,
блокували прикордонні КПП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна