Помер багаторічний ректор Києво-Могилянської академії, письменник Сергій Іванюк (Оксеник)

 

У ніч на 26 квітня на 67-му році життя помер відомий український літературознавець, письменник, журналіст і викладач Сергій Іванюк (літературний псевдонім – Сергій Оксеник).

Про це повідомляють на його сторінці у “Фейсбуці” друзі та знайомі Іванюка.

Сергій Семенович Іванюк народився 7 січня 1952 року в  Миколаєві.

Закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка, у 1976-1980 рр. працював на республіканському радіо. У 1981–1983 рр. — завідувач відділу журналу “Піонерія” (майбутній “Однокласник”, головним редактором якого Сергій Іванюк став у 2006 році).

Іванюк був одним із ініціаторів та натхненників відродження Києво-Могилянської академії. Після її відкриття в 1992 році став деканом факультету гуманітарних наук, а з 1994 по 2000 рік був ректором НаУКМА.

До останнього працював на кафедрі літературознавства Києво-Могилянської академії, був одним з улюблених викладачів серед студентів.

Читачам він відомий також як письменник Сергій Оксенюк. У 2004 році вийшла перша книжка його пригодницько-фантастичної трилогії “Лісом, небом, водою” (“Лисий”).

17 квітня 2018 року відбулася презентація його нового роману – “Вбивство п’яної піонерки”.

Сергій Оксеник на презентації свого нового роману “Вбивство п’яної піонерки”. Фото: Видавництво старого Лева

Деякі спогади про Сергія Іванюка з його сторінки у “Фейсбуці”:

Читайте також:
Помер Мирослав Попович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна