ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо корупції своїх членів

 

Парламентська асамблея Ради Європи провела термінові дебати щодо звіту зовнішньої слідчої групи про випадки корупції в ПАРЄ.

Резолюція, з цього приводу здобула переконливу підтримку – в цілому за неї проголосувало 123 депутати, 9 – проти, 10 – утрималися, повідомляє “Європейська правда”.

Відповідно до цього документа, Асамблея визнає факт системної корупції у її стінах, вітає результати роботи слідчої групи та доручає регламентному комітету розробити зміни до правил та процедур Асамблеї.

Окремо була затверджена поправка про те, що підкуп та незаконний вплив на депутатів вчиняв не лише Азербайджан, якому присвячена доповідь слідчої групи.

Резолюція вказує національним делегаціям, політичним групам, а також урядам країн-членів вивчити висновки доповіді щодо їх депутатів та прозвітувати до кінця року про подальші дії щодо порушників.

Водночас щодо окремих положень точилися серйозні суперечки. Частина депутатів були незадоволені тим, що документ має “тріумфальну тональність” і пом’якшує серйозність проблем, з якими стикнулася ПАРЄ.

“Нам нема чому аплодувати. Це (викриття системної корупції) – чорні дні для асамблеї”, – заявив швейцарець Альфред Геєр.

Однак більшість поправок, які прибирають дану “тріумфальність”, були відхилені сесійно залою.

 

Читайте також:
Корупціонерів у ПАРЄ видала досконала англійська мова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна