Із банку сина Януковича непомітно вивели 2 млрд. гривень, – ЗМІ

 

Із “Всеукраїнського банку розвитку”, який належав синові екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд. гривень.
Про це йдеться в статті “Економічної правди”.

Нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що Печерський райсуд Києва зняв арешт із рахунків компаній, які правоохоронці відносили до орбіти впливу Олександра Януковича. Як стало відомо “ЕП”, із заарештованих раніше 2,6 млрд. гривень, які були на рахунках у “Всеукраїнському банку розвитку”, близько 2 млрд. уже виведені.

Міністр МВС Арсен Аваков у 2015 році повідомляв про арешт 2,6 млрд гривень на рахунках ВБР, однак тепер цих коштів на рахунках немає.

“Коли суди зняли арешт з рахунків компаній, кошти були переведені в інші банки”, – заявив співрозмовник видання, знайомий із ситуацією в банку.

“Зараз на рахунках банку з пов’язаних із Януковичем коштів знаходиться 559 млн. гривень. Ці гроші в 9-й черзі акцептованих вимог кредиторів. Однак ці кошти існують лише віртуально, оскільки активів банку не вистачить на задоволення вимог кредиторів 9-ї черги”, – ідеться в статті.

За версією слідства, в 2013-2014 роках посадові особи “Всеукраїнського банку розвитку” з метою отримання державних коштів незаконно кредитували “Донецьку залізницю”, “Львівську залізницю”, “Одеську залізницю”, “Південно-Західну залізницю”, “Південну залізницю” і “Придніпровську залізницю”. Загальна сума незаконних кредитів становила понад 2,5 млрд. грн.

У жовтні 2015 року стало відомо, що слідчі ГСУ МВС заарештували понад 2,6 млрд. гривень на цих рахунках.

Однак пізніше в 2016 році деяким вкладникам ВБР вдалося зняти арешт з рахунків. Крім того, на початку 2017 року 313 млн. грн. нібито були перераховані з банку Олександра Януковича на рахунки банку, пов’язаного з Петром Порошенком, і згодом були арештовані.

16 квітня 2018 року стало відомо, що суд в лютому зняв арешт з рахунків компаній, пов’язаних з Олександром Януковичем, відкритих у його банку “ВБР”.
Слідство розповідало, що на рахунки цих компаній ймовірні фігуранти злочину перерахували в цілому майже 550 млн. гривень і більше 27 млн. доларів.

Читайте також:
Євросуд відмовив Януковичам у скасуванні санкцій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна