Довга дорога: Собчак зібралася в окупований Крим із дотриманням законів України

 

Російська опозиційна громадська діячка і телеведуча Ксенія Собчак 28 квітня приїде в окупований РФ Крим для участі в бізнес-тренінгу, причому зробить це з дотриманням українського законодавства.

Інформацію про це “Кримінформу” підтвердило джерело, близьке до організаторів конференції, яка відбудеться в Алушті.

“Ксенія Собчак підтвердила свою участь у конференції. За планом, 27-28 квітня вона з Москви прилетить до Києва, після цього на автомобілі доїде до Херсона, а звідти вирушить на кордон із Кримом. Є негласні домовленості про те, що українська влада і правоохоронні органи не будуть перешкоджати поїздці Собчак у Крим через територію України”, – повідомив співрозмовник видання.

Інформація про приїзд Собчак в Крим опублікована також на офіційному сайті бізнес-конференції, повідомлення про візит транслюють кримські радіостанції.

Як інформувала “Новинарня“, в березні Ксенія Собчак як кандидат у президенти РФ заявила, що звернулася в посольство України за дозволом на поїздку в Крим.
Водночас глава українського МЗС Павло Клімкін назвав наміри Собчак в’їхати в Крим через Україну, щоб проводити там кампанію для участі у нелегітимних виборах президента РФ, “політичною шизофренією”.

Читайте також:
Електоральний географ вирахував, як кримські татари голосували за Собчак

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна