Україна закрила в’їзд віце-меру австрійського міста через його візит у Крим

 

Україна заборонила в’їзд заступнику мера австрійського міста Лінц Детлефу Віммеру через відвідання ним окупованого Криму.

Про це повідомляє видання Nachrichten.at.

Віммер, який у австрійському місті представляв ультраправу Партію свободи, минулого тижня брав участь у Ялтинському економічному форумі в Криму, потрапивши на півострів через російську територію – в обхід українського законодавства.

Заборону на в’їзд Віммера до України підтвердив український посол в Австрії Олександр Щерба.

У сенаті Лінца Детлеф Віммер відповідає за зв’язки та контакти з містами-побратимами.

Через заборону відвідувати Україну він не зможе співпрацювати із Запоріжжям, яке є містом-партнеро Лінца, та відвідати запланований у місті міжнародний конрес.

Сам Віммер через це не шкодує. “Буде більше часу для співпраці з іншими містами, наприклад, в Китаї та Росії”, – каже політик.

Лідерка “зелених” Лінца Урсула Рошгер розкритикувала візит Віммера до Криму.
“Близькими відносинами з Кремлем Віммер шкодить репутації міста. Абсолютно не зрозуміло, за яким дорученням Віммер був у Криму і хто покривав витрати на дорогу”, – заявила вона.

Читайте також:
Посол України попередив австрійську депутатку, яка в Москві
привітала окупацію Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна