Такі різні хабарі. Контррозвідка СБУ затримала трьох військовослужбовців

 

Співробітники військової контррозвідки СБ України викрили на отриманні неправомірної вигоди трьох військовослужбовців із підрозділів, дислокованих у різних регіонах.

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали на хабарі заступника командира батальйону однієї з військових частин Національної гвардії України.
Оперативники спецслужби встановили, що майор вимагав від свого підлеглого 16 гривень за непритягнення до дисциплінарної відповідальності.

У Запоріжжі співробітники СБУ викрили на хабарі контрактника одного з підрозділів Нацгвардії.
Військовослужбовець вимагала від місцевого жителя 1000 доларів за сприяння у “вирішенні питання” з військкоматом щодо ухилення від проходження строкової служби.
Оперативники спецслужби задокументували одержання 500 доларів – першої частини хабара. Затримали зловмисницю у закладі громадського харчування під час отримання другої половини неправомірної вигоди.

За обома справами у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, повідомляє прес-центр СБУ.

Також співробітники СБУ також викрили на хабарі працівника однієї з військових частин дислокованих на Чернігівщині.
Полковник медичної служби запасу вимагав від військового 70 тисяч гривень за сприяння в оформленні закордонного відрядження у складі міжнародної місії.
Оперативники спецслужби затримали зловмисника поблизу місця проживання під час отримання 1,5 тисячі доларів США – першої частини неправомірної вигоди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

За матеріалами Служби безпеки України всім затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Читайте також:
Контрактник 1-ї танкової бригади продавав два гранатомети за 18,6 тис. грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна