Нова пропаганда: у Кремлі тепер вдають, що у 2014-му росіян на Донбасі взагалі не було

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

У Росії до четвертої річниці початку війни [на Донбасі] випустили черговий пропагандистський фільм під назвою “Російська весна. Початок”.

Глянув заради інтересу. Цікаво спостерігати за тим, як у них там вкотре переписується історія просто на очах.

Згадок про російських призвідників війни Бородая і Стрєлкова (Гіркіна – “Н”) – нуль. Ніби й не було ніколи в Донбасі російських громадян. Не згадується і проект “Новоросія”.

Усі коментатори в фільмі – винятково громадяни України, які відігравали в 2014 році другорядні ролі.

Слов’янськ коментує “народний мер” Пономарьов, Луганськ – Югослав (хто його тепер взагалі пам’ятає?) і Карякін.

Усі підкреслено кажуть, що воювали не проти України, а за федералізацію, що є відвертою брехнею. Достатньо підняти будь-яке відео 2014 року, на якому зривають і топчуть українські прапори.

Донецька з якоїсь причини у фільмі практично немає. Губарєва не показали жодного разу. Він тепер у Росії теж у числі неправильних героїв, яких не можна згадувати. Мабуть, тому що виступав за приєднання Донбасу до РФ і сильно “топив” за “Новоросію”.

У Кремлі тепер вдають, що нічого Донбасу не обіцяли та намагаються представити події 2014-го як суто внутрішній український конфлікт.

Коротше, все у славних сталінських традиціях, коли незручні події й неугодні люди зникали з фотографій і викреслювались із газет, нібито їх ніколи й не було.

Згодом, напевно, взагалі будуть говорити, що Бородая і Стрєлкова придумали укроЗМІ.

Читайте також:
Терорист Гіркін розповів, як у Донецьку розстрілювали людей.
І визнав, що живим до Гааги не доїде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна