На КПВВ “Зайцеве” затримали бойовика “ЛНР”, який їхав по паспорт

 

Співробітники Служби безпеки України затримали бойовика терористичної організації «ЛНР», який намагався потрапити на контрольовану українською владою територію через пункт пропуску «Зайцеве» на Донеччині.

Про це 24 квітня повідомив прес-центр СБУ.

Зазначається, що під час огляду мешканця Краснодонського району, який пішки перетинав лінію розмежування, правоохоронці виявили військовий квиток так званого «2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР», прихований у взутті.

Оперативники спецслужби встановили, що бойовик намагався потрапити на контрольовану українською владою територію для отримання закордонного паспорта громадянина України. Документ був потрібен для оформлення поїздки в одну із країн Близького Сходу, де бойовик планував стати найманцем у незаконному збройному формуванні, створеному кураторами з спецслужб РФ.

Правоохоронці задокументували, що затриманий перебував на бойових позиціях під час обстрілів терористами Станиці Луганської. Слідство встановлює ступінь його особистої участі у злочинних діях.

Бойовику повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (тероризм), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить слідчий підрозділ Служби безпеки України.

Читайте також:
Бойовика “ЛНР”, затриманого “С14”, суд арештував на два місяці

“Спалили” на біопаспорті: в Херсоні попалася офіцер “МГБ ДНР” Еліна Борозенна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна