Україна просить Суд ООН нагадати Росії про потребу відновити діяльність Меджлісу

 

Україна звернулася в Міжнародний суд ООН із проханням надати роз’яснення щодо рішення МС зобов’язати Росію відновити діяльність у Криму Меджлісу кримськотатарського народу.
Відповідну ноту передав секретарю МС ООН Філіпу Кувреру посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов.

У рамках процесу “Україна проти Росії” Київ звинувачує Москву в порушенні Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Рік тому, 19 квітня 2017 року, Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про тимчасові заходи, в якому фактично визнав Меджліс легітимним представником кримських татар та виніс припис до РФ поновити його діяльність.

Однак, незважаючи на рішення суду, Росія так і не відновила діяльність цього представницького органу.

При цьому за останній рік Україна двічі зверталася до Росії з вимогою скасувати свою заборону, пише DT.ua.

Як відомо, крім іншого, у проміжному рішенні 19 квітня 2017 року Міжнародний суд ООН зобов’язав Росію утриматися від обмежень стосовно кримських татар на представництво власних інтересів, включаючи відновлення діяльності Меджлісу, а також зобов’язав забезпечити ведення навчання українською мовою в Криму.

Як інформувала “Новинарня“, окупаційна влада РФ заборонила Меджліс кримських татар як “екстремістську” організацію 26 квітня 2016 року.

Читайте також:
“Зустрінемось за два роки”. Суд ООН визначив розклад
процесу “Україна проти Росії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна