На Вінниччині двох офіцерів поліції посадили на сім років за збут марихуани

 

Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області засудив двох офіцерів поліції за збут наркотиків.
Як повідомили “Новинарні” у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону, обох “наркоділків” суд визнав винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, та призначив кожному покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок було винесено 19 квітня. Таким чином, суд прийняв до уваги беззаперечні докази обвинувача із військової прокуратури ЦР.

“«Перевертні в погонах» викриті 23 травня 2017 року військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України спільно із працівниками Головного управління Служби безпеки України під час скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Зокрема, інспектор та старший оперуповноважений одного з секторів реагування патрульної поліції Калинівського відділу поліції Головного управління НП у Вінницькій області здійснювали придбання, перевезення та збут особливо небезпечного наркотичного засобу «канабіс»”, – інформує прокуратура про реалізацію поліцейськими марихуани.

Зазначається, що сторона захисту намагалася всіляко затягнути судовий процес – шляхом клопотань і відводів, однак провину обвинувачених доведено в повному обсязі, і вироком суду, крім 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, ухвалено також конфіскувати в дохід держави вилучені в поліцейських під час затримання кошти та майно.

Частина 2 статті 307 КК України – “незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб…” – передбачає покарання позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Херсоні за збут наркотиків затримали поліціянта роти особливого призначення

СБУ зі стріляниною взяла в зоні АТО наркоділків, яких “кришувала” поліція

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна