У СІЗО Сімферополя прокоментували інформацію про смерть чотирьох в’язнів

 

В окупаційному управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ у Криму відреагували на інформацію правозахисників про чотирьох загиблих у СІЗО-1 Сімферополя.
У відомстві стверджують, що троє заарештованих вчинили самогубство.

Як ідеться в повідомленні на сайті управління, два випадки суїциду було зафіксовано ще в березні. “Обвинуваченими К. та Н. був здійснений акт суїциду, негайно були проведені реанімаційні заходи, викликана бригада швидкої допомоги, лікарі якої зафіксували смерть від механічної асфіксії”, – сказано в повідомленні.

Ще один випадок мав місце в квітні. “Скоїв суїцид обвинувачений К.”, – зазначили у відомстві, додавши, що причина смерті така сма — механічна асфіксія.

За твердженням УФСВП, цього місяця засуджений П. “завдав собі тілесного ушкодження у вигляді різаної рани шиї”. Його госпіталізували в міську лікарню. Зараз його стан оцінюється як задовільний, наголошується в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що для з’ясування обставин подій було призначено перевірки. Про їхні результати не повідомляється.

Нагадаємо, кілька днів тому Кримська правозахисна група (КПГ) повідомила з посиланням на джерела, що в СІЗО-1 Сімферополя при загадкових обставинах померли чотири людини, двоє з яких – кримські татари.

За інформацією правозахисників, 6 квітня були знайдені мертвими 69-річний Сервер Білялов і 46-річний Олег Гончаров. 12 квітня в штрафному ізоляторі знайшли мертвим 23-річного Дмитра Шапошника, наступного дня в камері номер 8 – 39-річного Іслама Іскерова.

КПГ вважає версії про самогубство малопереконливими, тому що Білялов найближчим часом розраховував на припинення кримінального переслідування. Шапошник перебував у ШІЗО, де ув’язнені під постійним наглядом.

Напередодні уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулася до уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням перевірити і розслідувати в разі підтвердження інформацію про смерть чотирьох людей у СІЗО Сімферополя.

Читайте також:
Голодуючого Балуха в Криму відправлять у карцер, – КПГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна