Стартував перший відкритий чемпіонат Героїв АТО з футболу

У суботу, 21 квітня, в Києві урочисто відкрили перший відкритий чемпіонат Героїв АТО.

Як передає “Новинарня“, в ньому братимуть 43 команди, що представляють різні підрозділи Міністерства оборони, Національної гвардії, Національної поліції, Управління державної охорони та спілки ветеранів АТО.

Вони розподілені на п’ять груп за географічним принципом: зона “Північ” (9 команд), “Південь” (11), “Центр” (6), “Захід” (10) і зона “Схід” (7 команд).

На церемонії відкриття, що відбулася на стадіоні НТК ім. Банникова, начальник управління фізичної культури і спорту Міноборони Юрій Фіногенов заявив, що “цей турнір сприяє відновленню морального та фізичного стану військовослужбовців, які виконували бойові завдання в районі АТО”.

“Впевнений, що військові покажуть і на футбольному полі характер та волю до перемоги”, — сказав полковник Фіногенов.

Голова оргкомітету змагань Олег Собуцький, коментуючи ініціативу “чемпіонату Героїв АТО”, зазначив: “Ідея провести такий турнір виникла не сьогодні. Ми разом зі збірною ветеранів з футболу багато їздимо Україною і на власні очі бачили, наскільки важко нині хлопцям, чим вони жертвують, захищаючи нас із вами. Головне, що хлопці, які виконують обов’язки в АТО чи перебувають на ротації, матимуть психологічне розвантаження, зможуть грати в улюблений вид спорту та в чесній боротьбі визначатимуть найсильнішого”.

Усі команди-учасники отримали від організаторів змагань нову футбольну форму, в якій вишукувалися на відкритті, а також по десять футбольних м’ячів, інформує прес-служба Міноборони.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих у війні на сході України, а згодом разом виконали Державний Гімн України.

Родзинкою свята став товариський матч збірної групи “Північ” проти національної збірної ветеранів.
4:0 – перемогли ветерани на чолі з тренером Анатолієм Дем’яненком, легендарним гравцем “Динамо”. Водночас його команда дала згоду на матч-реванш.

Після спільного фотографування та короткого перепочинку почались матчі 1-го туру групи “Північ”.

Ініціатором турніру виступила ГО “Всеукраїнська ліга учасників та ветеранів АТО”. До ініціативи долучилися Федерація футболу України, Міністерство оборони та Міністерство молоді та спорту України.

Читайте також:
В Україні стартує “Кубок нескорених” – футбольний турнір для ветеранів
АТО з інвалідністю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна